torsdag 16 januari 2014

The Tribe

Inget inlägg om skrivande idag, men det var bara en tidsfråga innan det här inlägget skulle dyka upp här. För man känner mig inte så bra om man aldrig har hört mig nämna tv-serien The Tribe.


The Tribe är en drygt 10 år gammal nyzeeländsk ungdomsserie. Jag knycker delar av en beskrivning jag och en kompis skrev förra året:
Världen förändras hastigt av ett virus, som inte drabbar de yngre. Utan regler och vuxna utbryter kaos. Några överlevare möts av en slump i en galleria och tillsammans försöker de skapa en ny framtid, en värld de kan leva i och vara stolta över. Det är inte en lätt uppgift när andra grupper har egna idéer om hur världen ska se ut. En del är ute efter makt, medan andra bara vill skapa en trygg tillvaro för sig själva och andra. Gränsen mellan vem som är ond och vem som är god är inte alltid tydlig och den kan, precis som i verkliga livet, förändras.
Det är en spännande berättelse om en värld, inte helt olik vår egen men ändå med stora skillnader. En berättelse om relationer och känslor. Om kaos, sorg och lycka. Action såväl som stunder av ensamhet och gemenskap. En ensemble av karaktärer, med olika personligheter, styrkor och svagheter, som på olika sätt försöker överleva i den värld som viruset lämnat efter sig.
Ja, den låter väl bra? :) Kanske märks det ganska tydligt att vi som skrev den texten gillar The Tribe...

The Tribe består av fem säsonger, men fick aldrig ett riktigt avslut. Någon sjätte säsong blev det inte. Många försökte hålla hoppet uppe om en fortsättning men åren gick. Tystnaden lägrade sig och hoppet falnade.
Fram till 10 januari 2011... (Enligt mig är det det datumet.)
Då kom den officiella nyheten att saker skulle börja hända igen på Tribe-fronten.
Av den anledningen har jag gjort den 10 januari till min personliga Tribe-dag. Inte för att jag brukar göra något speciellt egentligen, men det är kul att se "Tribe-dag" uppskrivet i min kalender. :)

Så har det hänt något sen dess då? Svar ja.
Idag finns The Tribe på facebook (samt en del andra plattformar). De har gett ut böcker och fler är på väg. Nu kan man läsa början av tv-serien i bokform. Eller få reda på vad som hände efter säsong 5, i bokform. Och räcker inte det så kan man till exempel köpa Tribe-prylar från The Tribes officiella webbplats. Och de jobbar med en Tribe-film. Nämnde jag att de också några gånger har getts möjlighet att ställa frågor live på facebook till några av de som varit inblandad i The Tribe och att de lottat ut telefonsamtal?

Jag skulle kunna fortsätta att skriva om The Tribe men detta inlägg är långt som det är. Tanken var bara att ge en introduktion till tv-serien eftersom de flesta jag nämner den för inte har en aning om vad jag pratar om.

Keep the dream alive
Denna fras förekommer mycket i Tribe-sammanhang.
Hört talas om The Tribe?

10 kommentarer:

 1. Hade inte hört talas om den innan du nämnde den :) Men nu har jag sett första avsnittet. Tydlig tonårsserie som osar 90-tal, trots att den väl gjordes 99 :) Intressant tema i serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du stod ut ett helt avsnitt? Haha :) Var flera år sedan jag föll för serien nu, inte säkert att jag skulle fastna så om jag upptäckt den idag. Kanske, kanske inte.
   Grundidén är vad jag gillar mest. Har sett liknande på andra ställen (t.ex. bokserien Gone) men inget jag fastnat för.
   Var rätt förtjust i karaktären Bray ett tag också. Som förresten inspirerat figuren nere till vänster här på bloggen... Och råkat påverka en av mina karaktärer en aning.

   Radera
  2. Hahaha, förtjust som lite småkär i? :) Men han var inte med i första avsnittet va? Hörde ingen som hette så. Flickan nere till vänster tänker jag mig alltid som Elin (hon hette så va?) från Gröna ögon.

   Radera
  3. Ja, typ. :) Och var Bray var i första avsnittet redde vi ut utanför bloggen.
   Elin hette hon nog ja. Funkar ju så också. :)

   Radera
 2. För övrigt använder mitt favoritband Dream Theater den där frasen också ibland. Kan de ha fått den därifrån tro? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Helt omöjligt är det ju inte, men den kan säkert finnas på andra ställen också. Är ju inte några konstiga/påhittade ord menar jag.
   Andra vanliga uttryck är "Power and Chaos" och "Stay Tribal".

   Radera
  2. Power and chaos har jag hört i ett Sonicspel, men "Stay Tribal" är nog reserverat för Tribe ;)

   Radera
  3. Ja, det är nog det som är svårast att passa in i andra sammanhang. :)

   Radera
 3. så glad att jag bestämde mig för att beställa DVDerna för lite mer än ett år sedan. :)
  älskade det när det sändes på SVT och ja, jag älskar det fortfarande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att se ett obekant namn på bloggen. :)
   Jag har dem också på DVD sen några år tillbaka, ett köp jag definitivt inte ångrar. :) Håller på att se om första säsongen just nu.

   Radera