tisdag 11 februari 2014

Samtal från andra sidan jorden

Ett till inlägg kopplat till The Tribe, eftersom det var ett tag sedan nu.

Det var en frågestund med A.J. Penn (författare) och Raymond Thompson (producent mm.) på facebook som jag deltog i. Januari 2012, vid min födelsedag för 2 år sedan, var det. I slutet av sådana frågestunder brukar de lotta ut ett telefonsamtal ... och redan där kan nog de flesta gissa vad som hände den här gången.
Tillfället närmade sig sitt slut när följande meddelande postades av Tribe-teamet:
We've just done a draw for the phone call. If you're still online CAROLINE AHLBERG can you email contact@entercloud9.com with your number? Ray and AJ will continue answering until we hear from Caroline.
Detta var mitt i natten (eftersom de befann sig på andra sidan jorden) så jag fick kväva min lust att skrika högt. Fanns ju folk i huset som sov... Jag darrade i hela kroppen och att skriva det där korta mejlet tog längre tid än vad det borde ha gjort. En stund, och ett mejl, senare ringde i alla fall min mobil. Skakig svarade jag.

Här skulle jag kunna klistra in de detaljerade anteckningar jag skrev ner ett tag efter samtalet (när jag väl slutat skaka), men nöjer mig med en kortare sammanfattning:
A.J. Penn och Raymond Thompson var väldigt trevliga och det var förvånade lätt att prata med dem (på engelska förstås). Jag är vanligtvis en väldigt blyg person som avskyr att prata i telefon. De gratulerade mig på födelsedagen, sjöng till och med. Det blev inga långa tysta pauser eftersom de var rätt duktiga på att ställa frågor till mig. Själv frågade jag Ray om det skulle bli några ljudböcker och när jag sade att jag frågat om det tidigare kom han ihåg det. Tiden rann ut och, fortfarande med darrande kropp och på helspänn, lade jag ifrån mig mobilen och önskade att jag hade samtalet sparat, mer än i mitt minne.

Det var ett underbart tillfälle, men det är nog en sådan där händelse som bara sker en gång i livet. :)

Någon som har varit med om något speciellt och vill dela med sig i kommentarerna så varsågod.

5 kommentarer:

 1. Häftigt. Jag fick träffa Iron Maidens sångare en gång och prata lite (typ utbyta några ord) också fick jag en autograf naturligtvis. Men detta vore ju i mitt fall som att bli uppringd av Michael C Hall.

  SvaraRadera
 2. Säker på att du inte bara hade somnat till och satt och drömde? Nädå.
  Jag har upplevt flera "en på miljonen"-grejer i mitt liv, men de flesta skulle låta för skrytsamma att dra här.

  SvaraRadera
 3. När jag som tonårig hästtokig tjej var med familjen i England, hos en god vän till mina föräldrar, så gjorde hon oss uppmärksamma på att kvinnan som tränade dressyr på en vit häst på ett gärde längre bort, var den världsberömda hoppstjärnan... attan nu har jag ju glömt hennes namn! Strunt samma, ni skulle inte känna igen det! För mig var det andäktigt och oförglömligt... Har ett foto nånstans...

  SvaraRadera
 4. Åh, va häftigt! :)

  SvaraRadera