torsdag 6 mars 2014

Mina verkligheter

Astrid skrev ett inlägg kallat Mina olika verkligheter, Björn hakade på och nu följer jag efter med ett eget inlägg. Utan vidare introduktion ska jag alltså lista mina verkligheter.

Björn

För många är det knappast någon överraskning att denna toppar listan över mina verkligheter. Sedan i januari har Björn tagit upp mycket av min tid liksom mina tankar, vilket säkert också har märkts i mina blogginlägg. Från början var denna verklighet en overklig drömvärld som kändes större och skörare än något annat i mitt liv. Nu har den haft tid på sig att bevisa att den finns. Allting känns tryggare, enklare, ljusare och helt enkelt bättre med pojkvännen i närheten. Det är den verklighet jag helst befinner mig i, den jag trivs bäst i. Oavsett om det innebär att sitta i soffan och låta tiden gå, prata långt in på natten, se hockey eller avgöra vad man ska äta.

Verkligheten

Här finns jobb och studier. Kanske borde sådant som matlagning och sömn också tas med här. Saker som behöver göras, en värld av borden.
Mitt jobb som amanuens på universitetet tar upp en del tid. Det är praktiskt taget en egen verklighet fylld av mejl, hantering av inspelningsutrustning, granskning av inlämningar och önskningar om att det ska finnas en bra parkeringsplats. För det mesta är det en helt okej verklighet att vara i. Även om den ibland tar upp mer tid och fokus än jag önskar så är det nog en verklighet (och en inkomstkälla) jag skulle sakna i längden.
Sen finns det studierna. Jag kan fastna här ibland, till exempel om jag sitter med en inlämningsuppgift. Men det är en opålitlig verklighet på så vis att den inte alltid är lätt att hålla sig kvar i. Andra verkligheter kan knuffa på studie-bubblan och få den att spricka, innehållet i den kan sjunka till botten som en tyngre variant av vatten och sänka den tills jag inte står ut med syrebristen.

Corielles värld

Corielle (ett av mina manus såväl som huvudpersonen i densamma) har funnits med mig så pass länge att det definitivt bör anses vara en av mina verkligheter. Under gymnasietiden var denna verklighet mycket stor men de senaste åren har den fått backa lite för att ge utrymme till nyare verkligheter. Corielles värld innehåller välbekanta karaktärer som stöttat mig. En spännande och tröstande värld som gett mig mod när jag behövt det. Det har varit en tillflyktsort som skyddat i mörka stunder då ovädersmoln gjort det svårt att vistas i andra verkligheter. I skrivande stund är det en verklighet jag gärna besöker i mitt skrivande, men det var länge sedan jag kände något behov av att försvinna dit för att undvika andra verkligheter.

Familjen

Kanske borde vänner och nära släktingar vara med i rubriken... Här finns i alla fall skämt och skratt utan oro för vad folk ska tycka.
Ett exempel på saker som sker i denna verklighet är besök på Boda Borg med syskon och kusiner (komplett med musik under bilresan, filmande av såväl misslyckanden som segrar, och glassätande i solskenet).
En verklighet som till stor del omgivit de andra. Ett tryggt hem bland personer som känner mig väl.

Andra verkligheter...

Detta är en spretig verklighet men försöker ändå sammanfoga den till en.
Det är en verklighet jag befinner mig i när jag viker papper i evigheter för att skapa prydnader att hänga i fönstret, virkar drakar (Drakkart), sorterar innehållet i den rörigaste kökslådan, städar ett skåp så noggrant att jag får leva i ett virrvarr av utdragna saker i flera dagar, programmerar och justerar kod i blogginlägg ...
Det är en verklighet med många världar i. Det är denna verklighet jag försvinner till när jag fastnar i en bok, försjunker i ett spel eller skapar egna världar och historier via mitt författande.
I denna verklighet trivs min envishet, min förmåga att fokusera och mitt tålamod som bäst. Svarar jag inte på tilltal är det oftast där jag finns. Gömd bakom en imaginär mur. En mur som gör allt utanför otydligare så att jag kan koncentrera mig på uppgiften framför mig.


Nöjer mig här eftersom jag tycker mig ha fått med mina verkligheter. Plus att längden på detta blogginlägg ändå är i längsta laget. :)

4 kommentarer:

 1. Det känns som en overklig verklighet att jag är en del av dina verkligheter. Jag ser fram emot att ta del av Corielle-verkligheten också, förhoppningsvis utan att fälla tårar som jag är på god väg att göra nu i upplösningen av DI.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot att dela Corielle-verkligheten med dig. Hoppas bara den kan nå upp till förväntningarna. :)

   Radera
 2. Det där fotot ... kan jag få det? Har inga egna foton på er, skulle vilja ha detta inramat...
  DI? Ja den är lite dystrare än Porten har jag ju sagt... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan få fotot om du vill men det passar inte för utskrift och inramning (tagen med Björns mobilkamera...).
   Kan nog fixa ett bättre...

   Radera