lördag 20 september 2014

Nytt, större, mer

Jag och Björn har flyttat till en större lägenhet: en två på 48 kvadrat. Trots att vi flyttade i slutet av augusti står hälften av lådorna oupppackade och tar upp utrymme i varenda hörn. Vi skulle inte längre få plats i den gamla lägenheten för den större ytan har gett oss en anledning att skaffa der där vi saknat tidigare. En ny fotölj, ett matbord, en dubbelsäng, en städmopp... En skänk eftersom det inte finns någon bänkyta att tala om i köket...

Ändå finns det fortfarande så mycket mer man skulle vilja skaffa. En större dörrmatta kanske? En egen tvättmaskin så man slapp de krångliga maskinerna i tvättstugan (tog oss minst en halvtimme att få igång dem första gången; hur ska man veta att man måste dubbelklicka på startknappen?). En vattenkokare så man slipper kastrullen när kvällsteet ska kokas (fast var skulle den få plats?). En till hylla för filmer är mycket behövligt. Ett litermått. Några matlådor till kanske inte vore dumt så att vi kan lämna tillbaka de två vi lånat?  En skanner vore användbart (fast var skulle den stå?).

Nej, vi får nog ta det lite lugnt nu. Packa upp de saker vi redan har istället för att leta efter saker som saknas. Fylla hyllorna i skåp och bokhyllor innan vi spenderar pengar på fler. För vi har det nödvändiga, det vi behöver, och lite till. Tror jag, det är svårt att vara säker när det mesta fortfarande ligger undangömt i flyttlådorna.

2 kommentarer:

  1. Jag vill ha plats för ett ölbryggeri också :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. En tvättkorg i badrummet är nog en mer realistisk önskning :)

      Radera