lördag 20 december 2014

Björn vs filten

Här kommer en liten snabbt nedkladdad illustration baserad på en verklig händelse:

Vad som händer är att Björn tycker att filten är för långt ner. Det är kallt i rummet. Han drar därför upp den. Det är inte det enklaste eftersom den sitter fast i fotändan så han ser till att dra den så långt upp över oss han kan. Men i samma ögonblick som han släpper taget far filten iväg långt ner mot fötterna och vi har därmed betydligt mindre filt över oss än från början. Jag skrattade självklart åt spektaklet medan Björn var mer missnöjd.
Det var en ganska komisk situation men kylan gjorde samtidigt att man önskade att filten var lite större. (Vi har en större filt men den orkar man ju inte stiga upp och hämta, speciellt inte när det är kallt.)

4 kommentarer:

 1. Byt ut filten mot ett hederligt, väluppfostrat täcke! Och varför sitter filten fast i fotändan? Lossa den där och sätt på er varma sockar. Se där! Problemet kan lösas på flera sätt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Täcke hade blivit för varmt för detta tillfälle.
   Filten satt fast för att jag höll fast den under mina fötter för att de inte skulle frysa.
   Och för att kunna sätta på sig varma sockar hade man behövt resa sig och röra sig genom det kalla rummet bort till garderoben och leta fram ett par att ta på sig.

   Radera