lördag 5 december 2015

Julkalendrar

Det finns flera julkalendrar jag och Björn kan se fram emot varje dag nu dagarna fram till jul:
 • Vi har unnat oss varsin chokladkalender för att få öppna en lucka varje morgon.
 • Dagens avsnitt av vår egen julkalender från 2013 (Tomten fryser fast igen) ser vi vid lunch.
 • Något senare ser vi ett avsnitt av en pågående julkalender på Youtube (Youlkalendern).
 • På kvällen blir det den gamla julkalendern Sunes jul. (Kanske blir det även något avsnitt av Trolltider lite senare i december, men det återstår att se.)

Men det finns ytterligare en typ av julkalender hos oss. Farmor gjorde en kalender åt mig för länge sen. Den har små ringar, en per dag, att hänga presenter i. Mamma brukade se till att det hängde små presenter till mig och mina syskon där varje dag fram till julafton. Farmor hjälpte till med presentinköp. Det var inga stora grejer; det kunde vara en liten prydnadssak, klistermärken, en studsboll, ett juligt ljus...

Det var några år sedan den innehöll paket nu, men jag tog i alla fall med mig den och hängde upp den i lägenheten förra året (min första jul med Björn) och i år hänger den där på väggen igen. Det här året bestämde jag mig för att faktiskt använda den som julkalender. Av den anledningen hittade Björn en liten lapp hängandes under siffran 1 mitt på dagen den första december. Det var inget märkvärdigt, bara en liten lapp med några få ord på för att överraska honom och visa hur mycket jag tycker om honom. Den andra december dök det upp ytterligare en lapp (den här gången en snabbt ritad bild som skulle föreställa oss). Och så har det fortsatt. Inget speciellt märkvärdigt, dyrt eller genomtänkt. Bara en liten papperslapp per dag i förbifarten.

Så det är de julkalendrar vi har i år. Vilka har ni?

4 kommentarer:

 1. Ni tittar inte på årets julkalender förstår jag, den om gamla tiders mat. Inte vi heller... Är så roligt att ni skapar egna traditioner och gör det mysigt och kärleksfullt för varandra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, den har vi inte brytt oss om. Tyckte det lät som att den skulle vara ganska tråkig.

   Radera
 2. Ja ovanligt trist upplägg låter det som. Men ni har ju mycket annat :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, med så mycket andra kalendrar att se/öppna känns det onödigt att ens ge årets julkalender en chans, speciellt när dess upplägg inte lockar oss det minsta. :)

   Radera