måndag 10 mars 2014

Novell: Berättelsen om Kuddnah

Kuddnah kom till som en färgstark och luddig karaktär, men allt eftersom dagarna gick insåg han att han inte var nöjd med sig själv.

Nakaldab var den han oftast brukade hänga med. Inte hänga på en krok då alltså, utan på en handdukshållare. För handdukar var vad Kuddnah och Nakaldab var. Kanske är badlakan ett bättre ord med tanke på deras storlek.

Kuddnah var som sagt inte speciellt lycklig. Han var grön och avundsjuk på Nakaldabs havsblå färg. Grön kändes som en mycket tråkigare färg, tyckte Kuddnah. Han bestämde sig för att det var dags för en förändring. Det skulle vara betydligt bättre att vara gul, tänkte Kuddnah.

När han påbörjade sin färgändringen insåg han att det var svårare att byta färg än han föreställt sig. Så när gula färgfläckar syntes lite här och var på den tidigare så fullkomligt gröna ytan gav Kuddnah upp. Att vara fläckig var kanske inte så dumt det heller, bestämde han.


Och det var berättelsen om hur handduken Kuddnah (nästan) bytte färg. En saga som kom till bara för att Björn inte var säker på att det går att ha en handduk i huvudrollen, och då kan jag givetvis inte låta bli att anta utmaningen. ;)
Håll utkik på Björns blogg för han har nämligen fått en utmaning i retur...

1 kommentar:

  1. Haha, ja det var originellt! Och vilka fantasieggande namn! Indisk klang på nåt vis. Kommer fortsättning?? Kanske de får en liten unge, som kan heta ppalttävt... nä det blev för konstigt... :)

    SvaraRadera