torsdag 10 april 2014

Att få tag i en lägenhet

Kändes som att det var dags för en ny steg-för-steg lista så här kommer mina tips för hur man skaffar en lägenhet trots rådande bostadsbrist.

En ensamboende kille...
1. Leta rätt på en ensamboende kille utan flickvän.

2. Prata med honom tillräckligt mycket för att bli hembjuden. Detta steg rekommenderas att delas upp på flera dagar, att få en inbjudan redan efter första samtalet kan tyda på att offret inte är ett lämpligt val.

3. Granska hans lägenhet. Tänk på att det mesta kan skrotas eller bytas ut i ett senare skede så bry dig inte så mycket om det skräpiga innehållet.
Om lägenheten ändå ser obeboelig ut, börja om på steg 1.

4. Umgås med killen och bygg upp ett förtroende. Berätta saker om dig själv, det går lika bra att hitta på saker så länge du kommer ihåg dina lögner. Det viktiga är att han så småningom tror sig känna dig.

5. När han väl avslöjar sina känslor för dig så säg att du känner samma sak. Om det är en lögn från din sida, desto bättre. Då blir de sista stegen betydligt enklare att genomföra.

Björn står för matlagandet.
6. Spendera så mycket tid som möjligt i hans lägenhet så att det blir som att ni bor där båda två. Man kan skämta lite smått om lägenheten och påminna ibland om att den är ju hans så det är han som får sköta städandet, matlagandet, diskandet och så vidare. Ge hintar om att du skulle ha varit mer hjälpsam om lägenheten var bådas.

7. När kontraktet på lägenheten väl kommer upp i era samtal så låtsas som att det inte spelar dig någon större roll om han vill stå kvar som enda ägare eller om ni ska skriva nytt kontrakt där båda är ansvariga. Här är det viktigt att killen tror att det är han som bestämmer att ni ska skriva nytt kontrakt, låt honom inte misstänka något.

8. När ditt namn väl står med på kontraktet så bli osams. Här är det bara en fördel om du ljugit tidigare, speciellt angående dina känslor för honom.

9. Se till att det är killen som hamnar utanför lägenheten i slutet av bråket.

10. Grattis! Du har en egen lägenhet!
Jag har just flyttat! :)

Tips: det kan vara en fördel att behålla killen om han är duktig på saker som att laga mat och städa, då kan du skippa steg 8-10.

6 kommentarer:

 1. Hoppas ingen tar det här på allvar, framför allt inte du... :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen risk att du åker ut ur lägenheten. Du lagar för god korvstroganoff ;)

   Radera
 2. Hehe. Jag har börjat fundera på ny lägenhet.
  Funkar det att bara byta ut ordet kille mot tjej i din beskrivning
  eller är tjejer svårare att lura än killar? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske. Du får väl testa och blogga om resultatet ;)

   Radera
 3. Haha, får torka skrattårarna emellanåt för att se att läsa! Genialt sluga drag!
  :)

  SvaraRadera